NOV VIDEOSPOT: ZALA HODI PO POTI VEČNOSTI

Tu je Zalin drugi videospot za njeno popolnoma avtorsko skladbo »Na poti večnosti«, posnet z vrhunsko ekipo igralcev, in sicer Domen Valič, gospa Danica Valič (Domnova babica), gospa Bernarda Oman, deklica Ivika in mali dojenček Saša. Scenarij in režija pa je delo vrhunske mlade igralke iz Sarajeva – Lune Zimić Mijović. Skladba ima posebno in…

ZALA SMOLNIKAR – Na poti večnosti


Tu je Zalin drugi videospot za njeno popolnoma avtorsko skladbo »Na poti večnosti«, posnet z vrhunsko ekipo igralcev, in sicer Domen Valič, gospa Danica Valič (Domnova babica), gospa Bernarda Oman, deklica Ivika in mali dojenček Saša. Scenarij in režija pa je delo vrhunske mlade igralke iz Sarajeva – Lune Zimić Mijović. Skladba ima posebno in skoraj eterično zgodbo, sam videospot pa ponazarja življenjski cikel, našo minljivost in neskončnost hkrati. Je idealna skladba za umiritev in priložnost za velik vdih ali predah v tem »norem« svetu.  Čudovito pa prikaže še eno nianso ustvarjanja kreativne Zale Smolnikar. V skladbi so kot glasbeniki inštrumentalisti odlično odigrali svojo vloge, violončelista Lucija Furlani in Peter Kaiser ter tolkalist Martin Janežič- Buco.

 

Nekaj Zalinih besed o snemanju in sodelujočih:

“Bilo je res eno noro doživetje z vrhunsko ekipo strokovnjakov in predvsem ljudi z dušo, s katero smo se v dveh dneh ustvarjanja super ujeli, povezali, nasmejali in začarali lep izdelek. Prav posebno ljubek je bil komaj osemmesečni Saša, ki se je po veliko ponovitvah snemanj zasmejal vsakič, ko je bilo to potrebno, rojen igralec. Prav tako je rojena igralka 7 letna Ivika, ki s svojimi bistroumnimi pogledi in vragolijami človeka zasvoji. Torej zelo zabavno, saj smo na čelu ekipe imeli namreč vrhunskega Domna Valiča, ki jih ima tudi kar nekaj za rokavom, seveda poleg njegovega visokega profesionalizma in čuta za estetiko. Moja vrstnika uspešna in talentirana violončelista Lucija Furlani in Peter Kaiser, sta pa itak top. Mislim, da je izjemna režiserka in velika umetnica – Luna Zimić Mijović s svojimi idejami, čudovito ujela zgodbo in podprla to, kar skladba predstavlja – neskončnost in minljivost hkrati. Zelo sem hvaležna in v posebno čast mi je, da sta v spotu sodelovali krasna igralka z večno milim izrazom gospa Bernarda Oman in Domnova babica, gospa Danica Valič, katera svojih 92 let tako močno skriva, saj je na snemanje v 2. nadstropje prišla s tako lahkoto, da človek težko verjame. V njenih očeh in rokah odsevajo znanje, sreča, plemenitost in tista nebeška mirnost, po kateri vsi hrepenimo. Če povzamem, to je bilo dva dni hrane za dušico.”

 

Nekaj utrinkov s snemanja:

Zala Smolnbikar, Lucija Furlani in Peter Kaiser

Zala in Luna Zimić Mijovič

Zala Smonikar, Domen Valič in mali Saša

Komentarji